Sivut

maanantai 7. toukokuuta 2012

Kookos-limekakku



Alkuperäinen ohje on brittiläisestä kakkukirjasta, mutta matkallaan vegaaniseksi se koki niin dramaattisen muutoksen, että alkuperäistä ohjetta voi kai vain sanoa inspiraation lähteeksi. Tarjoilin siis tätä kakkua viime lauantaina 20-vuotissyntymäpäivilläni :) Ohjetta pitää vielä vähän kehitellä pohjan rakenteen parantamiseksi, mutta kyllä se tällaisenakin ihan kivasti onnistui. Mutta, itse ohjeeseen:

Kookos-limekakku

Ainekset
  • n. 350 g kookoshiutaleita
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 2,5 dl ruskeaa kidesokeria
  • 1 rkl omanaviinietikkaa
  • n. 3-5 dl kauramaitoa
  • 2 dl kasvisruokakermaa
  • 4 dl kasvisvispikermaa
  • 1,5 dl Hyytelösokeri Multia
  • 2 limea
  • vihreää elintarvikeväriä
  • kookoshiutaleita koristeluun

Pohja
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää joukkoon kaurajuomaan sekoitettu omenaviinietikka ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa kaurajuomaa.
  • Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa noin puoli tuntia.
  • Anna jäähtyä ja puolita täyttämistä varten. (Huom! Tässä kohtaa kävi ilmi, että taikina tarvitsisi itseensä jonkin sitovan ainesosan, jotta se pysyisi paistettuna kasassa. Ennen kuin saan kokeiltua siihen jotain uutta, kannattaa vain elää murustuvan kakkupohjan kanssa, se pysyy kuitenkin lopussa kasassa kun täyte on lisätty.)

Täyte
  • Kaada puolet ruokakermasta ja hyytelösokerista kattilaan ja keitä puoli minuuttia.
  • Vatkaa vispikerma, ei kuitenkaan liian kiinteäksi vaahdoksi, koska silloin täytteestä tulee rakeista.
  • Lisää vaahdotettuun kermaan limejen mehu ja raastettu kuori sekä elintarvikeväri.
  • Kaada puolet vaahdosta hieman jäähtyneeseen hyytelösokeriseokseen ja sekoita hyvin.
  • Kaada seos vuokaan kakkukerroksen päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään.
  • Kun täyte on jähmettynyt keitä loput ruokakermasta ja hyytelösokerista ja sekoita ne lopun kermavaahdon joukkoon.
  • Nosta toinen kerros kookoskakkua ja kaada kermaseos kakun päälle ja laita se takaisin jääkaappiin.
  • Tarjoile kakku seuraavana päivänä. Ripottele halutessasi pinnalle kookoshiutaleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti