Sivut

tiistai 19. kesäkuuta 2012

Raparperikakku


Äiti oli ostanut muutaman raparperinvarren ja pyysi minua kehittämään niistä jotakin, joka sopisi yhteen vanhan ajan vaniljakastikkeen kanssa. Ei-vegaanista, tiedän, mutta päätin kuitenkin tehdä leipomuksesta vegaanisen.

Alun perin visioni oli leipoa piirakka, mutta pikaisen googlettelun ja keittiöinventaarion jälkeen päädyinkin tekemään kakun. Erityisesti tähän vaikutti chocochili-blogin maapähkinävoi-raparperikakku, josta otin myös mallia pohjan tekoon. Niin, ja kaverikseen raparperi sai tällä kertaa mantelirouheen - mantelikauteni jatkuu siis yhä :)

Ainekset
  • 2 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 2 dl tummaa ruokosokeria
  • 1,5 dl vaniljanmakuista soijajuomaa (esim. Alpro)
  • 1 prk (á 250 ml) kasvisruokakermaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • margariinia
  • sokeria
  • 5-6 suurehkoa raparperinvartta
  • 1 dl tummaa ruokosokeria
  • 1 pss (á 80 g) mantelirouhetta
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1/2 dl tummaa ruokosokeria
  • kanelia
  • 2 rkl tummansinistä Keiju-margariinia

Ohje
  • Sekoita keskenään pohjan kuivat ainekset
  • Sekoita toisessa kulhossa keskenään mantelijuoma, ruokakerma ja öljy.
  • Kaada kuivat aineet nesteen joukkoon kahdessa erässä ja sekoita tasaiseksi.
  • Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele sen reunat margariinilla ja sokeroi ne. Kaada taikina vuokaan.
  • Kuori ja pilko raparperit. Sekoita raparperit, sokeri ja mantelirouhe keskenään.
  • Kaada raparperit taikinan päälle ja taputtele niitä lusikalla vähän syvemmälle, jotta ne eivät irtoa.
  • Sekoita keskenään jauhot, hiutaleet, sokeri ja kaneli, nypi joukkoon rasva. sirottele seos raparperien päälle.
  • Paista kakkua uunin alatasolla noin 50 minuutin ajan, kunnes cocktail-tikkuun ei enää takerru taikinaa.
  • Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.


Hmm, voisi huomenna mennä tarkastamaan, josko jostain löytyisi vielä muutama raparperi lisää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti