Sivut

maanantai 2. heinäkuuta 2012

Pannukakku




Tänään oli pannukakkuilta (jotenkin tuntuu, että minulla on pannukakkuilta vähintään kerran viikossa...) ja  sain ruokaseuraakin kaksin kappalein.

Vegaaniset pannukakut tahtovat jäädä vaaleahkoiksi pinnaltaan. Tänään kokeilin Kamomillan konditoria -blogissa esiteltyä pullanvoiteluideaa: vaniljasoijavanukasta. Sekoitin siihen vielä siirappia tummemman värin aikaansaamiseksi. Lopputulos jäi kuitenkin vaaleahkoksi, ei kuitenkaan ihan niin vaaleaksi kuin ilman. Olisi kenties pitänyt nostaa pannukakku lopuksi ylemmälle tasolle, mutta enpä sitä sitten tullut tehneeksi.

Ensimmäisen kerran tein vegaanista pannukakkua Chocochili-blogin ohjeella, ja jogurttia olen sen jälkeen kyllä laittanut taikinaan aina, kun sitä on sattunut jääkaapista löytymään. Olen kuitenkin tehnyt vegaanipannaria myös ilman jogurttia ja hyvää se on niinkin. Jogurtittomat voivat siis lisätä nestettä hieman ja jättää jogurtin pois. Kokeilin kerran kikhernejauhojakin. Se paransi toki ravintoarvoja ja rakenteestakin tuli mukavan pehmoinen, mutta hillitystä käytöstä huolimatta kikherneen ominaismaku puski läpi. Se on siis toistaiseksi hyllytetty pannukakkupäivinä.

Tämä pannukakkutaikina sopii puolikkaan uunipellin kokoiseen vuokaan.

Ainekset
  • 4 dl soijamaitoa
  • 0,5 dl maustamatonta soijajogurttia
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl ohrahiutaleita
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl vaniljanmakuista soijavanukasta
  • 1 rkl tummaa ruokosokerisiirappia

Ohje
  • Sekoita kulhossa soijamaito ja -jogurtti. Vispaa joukkoon loput aineet vanukasta ja siirappia lukuun ottamatta.
  • Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja anna taikinan tekeytyä sillä aikaa.
  • Kaada leivinpaperin päälle vuokaan ja laita uunin keskitasolle. Sekoita vanukas ja siirappi keskenään. Ota pannukakku uunista noin 15 minuutin jälkeen (niin, että pinta on ehtinyt hyytyä) ja voitele vanukas-siirappiseoksella.
  • Laita takaisin uuniin ja paista vielä noin puoli tuntia.
  • Tarjoa soijakermavaahdon tai kauravaniljakastikkeen ja hyvän mansikkahillon kanssa.

Mitä pannukakun pinnan väriin tulee... olen jokseenkin ottanut tehtäväkseni keksiä, miten pintaan saisi kauniin, ruskean värin. Tämä oli parempi kuin ei mitään, mutta en ole vieläkään aivan tyytyväinen. Vesi-siirappiseosta ensi kerralla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti