Sivut

torstai 27. syyskuuta 2012

Pannupulla kanelikinuskikuorrutteella



Äitini teki joskus pannupullaa, kun olin pieni. Se oli aika erilaista kananmunineen kaikkineen, mutta ajatus pannupullasta alkoi houkuttaa. Sitten homma alkoi paisua. Tämä toi mieleen bostonkakun enemmän kuin äidin pannupullan, mutta väliäkös sen.

Ainekset

  • 2,5 dl mantelijuomaa
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa¨
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,25 tl vaniljajauhetta
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl sulatettua margariinia
Kanelikinuski:
  • 2 dl kaurakermaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl kanelia
  • 0,25 tl vaniljajauhetta
Täytteeksi/koristeeksi:
  • 300 g omena-päärynähilloa
  • mantelilastuja ja/tai -rouhetta

Ohje
  • Valmista pullataikina: Liota hiiva kädenlämpöiseen mantelijuomaan. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja vaniljajauhe. Lisää vehnäjauhoja ja sekoita. Lisää margariini, kun olet lisännyt suurimman osan jauhoista. Sekoita joukkoon loput jauhot ja vaivaa hyvin.
  • Levitä taikina leivinpaperille uunivuokaan ja peitä liinalla. Anna kohota puoli tuntia ja laita sitten uuni lämpiämään 225 asteeseen. Paista 10-15 minuuttia.
  • Nosta pannupulla vuoasta leivinpaperin avulla pois ja jätä jäähtymään.
  • Valmista kinuski: Laita kaikki ainekset teflonkattilaan ja keitä miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia. Kinuskinteon aikana halkaise pannupulla kahtia kuten halkaisisit täytekakun. Laita väliin hilloa. Voit tässä kohtaa valita ylöspäin tulevaksi palaksi mahdollisimman tasapintaisen palan.
  • Levitä kinuski pannupullan päälle ja koristele mantelilastuilla ja/tai -rouheella.

1 kommentti:

  1. Tämä näyttää niin syntisen hyvältä!! Kaikki mikä on tahmeaa ja makeaa niin <33 Kiva blogi teillä muutenkin, olen tainnut aikaisemminkin selata mutta taidankin vierailla vähän useammin jatkosa :)

    VastaaPoista