Sivut

maanantai 19. elokuuta 2013

Artisokka-tofupiiras




Tämä on jo toinen "mitä kaapista löytyy -piirakka" postaus muutaman viikon sisällä, mutta minkä sille mahtaa, että niistä tulee hyviä!

Tämän piirakan inspiraationa oli viime viikolla Kirjakahvilassa syömäni samanniminen piiras, tosin siihen näiden kahden yhtäläisyydet taitavatkin loppua. Olen itse hurahtanut täysjyvään ja mielikuvissani piirakassa pitää olla enemmän täytettä kuin taikinaa, vaikka välillä toisenlaisetkin tapaukset voivat olla varsin miellyttäviä tuttavuuksia.

Ainekset
  • 2,5 dl jauhoja (käytin desin ruisjauhoja, puoli desiä täysjyväspelttiä ja desin tavallisia jauhoja)
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 75 g margariinia
  • n. 2 rkl maustamatonta soijajogurttia tai vettä
  • margariinia piirakkavuoan voitelemiseen
  • öljyä paistamiseen
  • 2 suurta sipulia
  • 2 yksikyntistä valkosipulia tai 3-5 valkosipulin kynttä
  • 1 pkt tofua (käytin Jalotofun kylmäsavua, mutta ensikerralla voisin käyttää hempnutia, mikäli sitä löytyy kaupasta)
  • 1 prk marinoituja latva-artisokkia
  • (n. 1 dl maustamatonta soijajogurttia)
  • pippuria
  • tuoretta ruohosipulia silputtuna
Ohje
  • Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Nypi joukkoon margariini sekä vettä tai jogurttia, kunnes taikina on kiinteä ja tasainen.
  • Pilko sipulit ja valkosipulit. Anna paistua öljyssä miedolla lämmöllä.
  • Valuta ja paloittele tofu ja lisää pannulle. Anna paistua hetki sekoitellen.
  • Nosta artisokat marinadistaan ja lisää tofu-sipuliseoksen joukkoon. Käännä levy pois päältä ja lisää soijajogurtti ja mausteet täytteen joukkoon.
  • Voitele piirakkavuoka (halkaisija n. 24 cm) ja levitä taikina sen pohjalle ja reunoille.
  • Kaada täyte vuokaan ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuutin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti