Sivut

tiistai 17. syyskuuta 2013

Melonisorbetti



Ostin loppukesästä jäätelökoneen, jonka kanssa olen ehtinyt nyt leikkiä muutaman kerran - ilokseni voin ilmoittaa, että suunta on ollut kerta kerralta ylöspäin! Nyt sitten keksin itselleni uuden lempisorbetin, jonka maku tulee piel de sapo -melonista. Nimensä ("rupikonnan iho") meloni on saanut vihreästä kuorestaan, joka kuvioineen on kieltämättä melko sammakkomainen.

Sorbetti oli varsin yksinkertainen tehdä ja se onnistuu myös ilman jäätelökonetta. Ainesosia siinä on vain kolme, mikäli vettä ei lasketa mukaan. Itseltäni tosin tavallinen sokeri loppui kesken, joten laitoin omaan versiooni ruokosokerin (0,5 dl) lisäksi ja hyytelösokeri multia (1 dl) - tämä saattoi mahdollisesti parantaa sorbetin rakennetta (miksei lukion kemian tai fysiikan tunnilla puhuta mitään tästä?), mutta sorbetti onnistuu varmaan hyvin myös tavallisella sokerilla. Myös piel de sapo -melonin voi tarvittaessa korvata esimerkiksi cantaloupemelonilla tai hunajamelonilla.

Ainekset
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 dl vettä
  • 1,25 kg piel de sapo -melonia
  • 3 rkl sitruunamehua

Ohje
  • Keitä sokeria ja vettä sekoitellen koko ajan, kunnes seos on siirappimaista. Aseta sivuun jäähtymään.
  • Kuori meloni ja poista siemenet. Pilko meloni karkeiksi paloiksi ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
  • Kaada melonisoseen joukkoon sokerisiirappi ja mausta seos sitruunamehulla.
  • Käynnistä jäätelökone ja kaada seos siihen. Anna käydä noin kolmen vartin ajan ja kaada sorbettimassa sitten pakasteastiaan ja anna jäätyä kylmässä vielä noin 4 tunnin ajan.

Jos et omista jäätelökonetta voi seoksen suoraan kaataa pakastuksen kestävään astiaan ja laittaa pakkaseen 4-5 tunniksi. Seosta on hyvä sekoitella noin puolen tunnin ajan, varsinkin pakastuksen alkuvaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti