Sivut

lauantai 26. lokakuuta 2013

Kurpitsasosekeitto



Kurpitsakausi jatkuu ja tällä kertaa oli keiton vuoro. Keitto itsessään oli varsin kevyt, joten se sai seurakseen Ruohonjuuresta löytämääni curry-mangotofua - pnnalle sopisivat erinomaisesti myös paahdetut siemenet tai pähkinät, mikäli jänniä heräteostoksia jääkaapistista ei löydy. Sellaisenaan keitto sopii loistavasti alkuruoaksi.

Ainekset
  • suurehko pala kurpisaa (n. 2 litraa)
  • öljyä
  • vettä (n. 5 dl)
  • mausteita:
    • currya
    • kanelia
    • chilirouhetta
    • valkosipulijauhetta
    • oluthiivahiutaleita
    • suolaa
    • pippuria
  • kaurakerma

Ohje
  • Leikkaa kurpitsa suuriksi lohkoiksi (n. 5x5 cm), voitele lohkot öljyllä ja paahda niitä 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.
  • Nosta kurpitsalohkot kattilaan, lisää vesi ja soseuta hienoksi. Lisää lopuksi mausteet ja kaurakerma ja soseuta vielä kevyesti.
  • Kiehauta keitto halutessasi tai lämmitä sitä hieman liedellä.
  • Tarjoa sellaisenaan tai sirottele pinnalle tofua, paahdettuja siemeniä tai pähkinämurskaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti