Sivut

lauantai 5. lokakuuta 2013

Soijarouhepasteijat




Tämä kuuluu kai kategoriaan "päivittäistä liha-annostaan kaipaaville". Tein näitä pasteijoita ensimmäisen kerran vuosi sitten pikkujouluihin, sillä lievästi liioiteltujen kauppareissujen jäljiltä pakkasemme käytännössä pursusi lehtitaikinaa. Koska suolaisia tarjottavia ei juhlissa koskaan voi olla liikaa, tuntui loogiselta käyttää osa taikinasta johonkin joulutorttuja ruokaisampaan, ja kun vielä kaapista löytyi ohraa ja soijarouhetta, ohje oli käytännössä valmis.

Näiden pasteijoiden idea on tulinen täyte - siis todella tulinen. En ensimmäisellä kerralla pystynyt edes syömään täytettä paljaaltaan, mutta lehtitaikinan suojissa sen jyty vaimenee ja täydentää taikinan omaa mietoa makua. Mausteet olivat tällä kertaa hieman poikkeavat viime kerrasta, mutta niitä voikin hyvin soveltaa makunsa ja maustekaappinsa sisällön mukaan.

Ainekset
  • 1 pkt lehtitaikinalevyjä
  • 1 dl (esikypsytettyjä) kokonaisia ohrasuurimoita
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 dl tummaa soijarouhetta
  • reilusti mausteita, esim.
    • kasvisliemikuutio
    • chilirouhetta
    • paprikajauhetta
    • valkosipulijauhetta
    • pitsamausteseosta (tai oreganoa, basilikaa, jne.)
    • mustapippuria
    • oluthiivahiutaleita
  • 1 suurehko sipuli
  • öljyä paistamiseen
  • 1-2 rkl auringonkukan siemeniä
  • kaurajuomaa voiteluun

Ohje
  • Kypsennä ohra pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Valuta lopuksi ylimääräinen vesi pois.
  • Mausta soijarouhe kattilassa ja kaada päälle runsas desi kiehuvaa vettä. Sekoittele hyvin.
  • Paahda auringonkukansiemeniä miedolla lämmöllä kuivalla pannulla, kunnes ne alkavat hieman rusehtaa ja haju muuttuu pähkinäiseksi.
  • Pilko sipuli pieneksi ja kaada soijarouheen joukkoon. Valuta päälle öljyä ja kääntele seosta kypsentäen sitä samalla keskilämmöllä. Lisää lopuksi joukkoon ohrasuurimot ja paahdetut siemenet. 
  • Asettele hieman sulaneet lehtitaikinalevyt uunipellille leivinpaperin päälle. Leikkaa levyt kahteen osaan ja asettele lusikalla neliöiden keskelle keko täytettä. Yhdistä lehtitaikinan reunat niin että niistä muodostuu kolmioita.
  • Voitele pasteijat kaurajuomalla ja paista 225-asteisen uunin alatasolla 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti