Sivut

maanantai 21. lokakuuta 2013

Tattarituorepuuro



Olen viime aikoina innostunut kokeilemaan tattaria, ja tällä kertaa sen oli vuoro esiintyä tuorepuurossa. Puuron valmistus alkaa jo edellisenä iltana ja aamulla tarvitsee vain huuhtoa tattarit, yhdistää ainekset ja soseuttaa koko komeus.

Ainekset
  • 2,5 dl tattareita
  • 10 taatelia
  • 1 rkl auringonkukansiemeniä
  • kanelitanko tai 1-2 tl kanelia
  • 2 dl vettä

Ohje
  • Huuhtele tattari hyvin ja liota yön yli.
  • Liota toisessa kulhossa taatelit, auringonkukansiemenet ja kaneli. Jos käytät kanelitankoa, poista se aamulla ennen taatelien ja siemenien yhdistämistä tattariin.
  • Huuhtele aamulla tattari huolellisesti, yhdistä ainekset ja soseuta samettiseksi.

Taatelien, siemenien ja kanelin liotus ei ole välttämätöntä, vaan ne voi myös lisätä liotettujen tattarien joukkoon sellaisenaan. Tällöin kannattaa käyttää jauhettua kanelia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti