Sivut

keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Joulupiparit


Jostakin syystä joulunodotus on minulla alkanut tavattoman aikaisessa tänä vuonna. Koko marraskuun olen jo suunnitellut ja tehnyt asioita joulua varten. Tavallisesti olen niitä ihmisiä, jotka eivät juurikaan pidä joulusta ja haluavat hoitaa sen mahdollisimman vähällä hössöttämisellä. Nyt kuitenkin päädyin kehittelemään oman joulupiparireseptin. Joulupiparien tekeminen vegaanisena ei ole mikään ongelma. Jotkut taikinoista tosin ovat oman kokemukseni mukaan olleet rakenteeltaan hankalia. Suurin ärsytys itselleni kuitenkin on ollut mausteiden vähäisyys, joten tämä resepti räätälöitiin täyttämään mausteiden kaipuutani. Jos pipareita haluaa isomman satsin, kannattaa ohje tuplata. Tällä ohjeella pipareita tulee n. 3 pellillistä.

Ainekset
  • n. 5 dl vehnäjauhoja
  • 0,75 dl öljyä
  • 0,5 dl kauramaitoa
  • 1 dl siirappia
  • 1 dl sokeria
  • 1tl soodaa
  • 2 tl kanelia
  • 1½ tl inkivääriä
  • 1½ tl neilikkaa
  • 1½ tl kardemummaa
  • 1 tl pomeranssinkuorta
  • ½ tl maustepippuria 
Ohje
  • Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa. Sekoita kauramaito ja öljy joukkoon.
  • Yhdistä ruokasooda ja jauhot. Sekoita jauhoseos ja hiukan jäähtynyt mausteliemi keskenään taikinaksi.
  • Peitä taikina kelmulla ja siirrä viileään jähmettymään yön yli.
  • Ota viileä taikina jääkaapista ja vaivaa sitä hetki lisäten jauhoja sen verran, ettei taikina jää pöytään kiinni. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla piparkakkuja.
  • Paista piparkakkuja 200 asteessa uunin keskitasolla noin 7-10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti