Sivut

sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Kurpitsamehu



Olen halunnut kokeilla kurpitsamehua varmaan siitä asti, kun luin ensimmäisen Harry Potterini. Tänä syksynä päätin vihdoin ryhtyä tuumasta toimeen. En ollut muistanut ajoissa varautua pyhäinpäivän aukialoihin, joten se hieman rajoitti käytettävissä olevia aineita. Mehuun voi siis hyvin käyttää myös tuoreita appelsiineja, ananasta ja inkivääriä.

Ainekset
  • 1 suurehko myskikurpitsa
  • 1 l appelsiinimehua
  • 2 prk ananasmurskaa/-paloja
  • kanelia, inkivääriä

Ohje
  • Kuori kurpitsa ja poista siemenet (ne voi esimerkiksi paahtaa). Kuutioi kurpitsa.
  • Soseuta kurpitsakuutiot erissä appelsiinimehun kanssa. Soseuta joukkoon myös ananas.
  • Mausta kanelilla ja inkiväärillä.

Mehusta tuli varsin pureskeltavaa, mikä oli omalla tavallaan ihan viihdyttävää. Mikäli kuitenkin haluat täysin nestemäistä juomaa, voit hyvin siivilöidä sen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti