Sivut

keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Sieni-nuudelikeitto



Sushirullista jäi yli siitakesieniä, jotka päätyivät lopulta kiinalaistyyliseen keittoon. Keitossa oli paljon samaa kuin kesänä luonani vierailleiden taiwanilaisten valmistamassa keitossa, joten omenaviinietikasta ja agavesiirapista huolimatta uskon sen olleen oikeasti varsin lähellä itäaasiaista keittiötä.

Keittoon voi halutessaan nuudelien kypsennysvaiheessa lisätä esimerkiksi suikaloituja porkkanoita, sipulia tai purjoa.

Ainekset
  • 1 rss siitakesieniä
  • 1-2 rkl soijakastiketta
  • 2-3 tl omenaviinietikkaa
  • 1-2 tl agavesiirappia
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 rullaa täysjyvänuudeleita
Ohje
  • Yhdistä pakasterasiassa soijakastike, viinietikka, siirappi ja kasvisliemikuutio ja kaada päälle 2-3 dl kiehuvaa vettä. Sekoita ja anna jäähtyä hieman. Lisää sitten joukkoon sienet, sulje rasia kannella ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
  • Keitä nuudeleita kannen alla vähässä vedessä n. 3 minuutin ajan, lisää sitten joukkoon sienet liemineen ja sekoita. Lisää halutessasi vettä. Anna keiton kypsyä vielä noin minuutin ajan ja tarjoile sitten.

Oikeaoppisesti keitto kuuluu syödä puikoilla, sekä suoraan kulhosta juoden - tämä on myös huomattavasti viihdyttävämpää kuin lusikointi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti