Sivut

lauantai 19. huhtikuuta 2014

Appelsiiniseitan



Meillä ei sen ihmeemmin pääsiäistä vietetä, mutta vapaiden kunniaksi kuitenkin päätettiin laittaa ruokaa kunnolla ajan kanssa. Kehittelin siis meille hieman juhlavammaksi ruoaksi appelsiiniseitanin jonka lisukkeeksi keitettiin riisiä, jota piristettiin paahdetuilla cashewpähkinöillä, rusinoilla ja ruukulla tuoretta persiljaa. Jälkkäriksi tehtiin Chocochilin ohjeella ananas-kookospannacottaa ( ohje täältä), mangomehu vain korvattiin ananasmehulla.


4 annosta

Ainekset:

  • 1 satsi kanaisaa seitania
  • ½ purkkia Tofutti tuorejuustoa (Käytä koko purkki jos haluat reilummin kastiketta)
  •  2 appelsiinia
  • 5 valkosipulin kynttä tai 1 yksikyntinen valkosipuli
  • 5 salottisipulia
  • 3-5 vihreää chiliä
  • öljyä
  • suolaa
  • korianterin siemeniä (rouhittuna)
 Ohje:

  1. Ota valmiit seitanpalat jääkaapista ja pyöräytä palat öljyssä. Ripottele molemmin puolin palojen päälle suolaa ja rouhittua korianteria. Asettele palat tasaisesti uunivuokaan.
  2. Laita seitanpalat kylmään uuniin ja aseta uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  3. Purista kulhoon mehut toisesta appelsiinista ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi tofutin kanssa. Lisää seokseen loraus öljyä ja mausta suolalla.
  4. Leikkaa toinen appelsiini kuorineen ohuiksi viipaleiksi ja puolita viipaleet, silppua sipulit sekä poista chileistä siemenet ja leikkaa isohkoiksi paloiksi.
  5. Ota lämminneestä uunista pintaansa hieman väriä saaneet seitanpalat ja levitä kasvikset ja appelsiiniviipaleet niiden ympärille. Kaada päälle appelsiinikastike. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.
  6. Tarjoile vaikkapa riisin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti