Sivut

perjantai 18. huhtikuuta 2014

Kanaisa seitan

Kuvassa taannoinen hampurilaiskokeilu, jossa pihvinä paneroitua seitania.


Vihdoin sain aikaiseksi jakaa teillekin kehittelemäni ja omaksi vakkarikseni jo tulleen seitan ohjeen. Ohjeessa kypsennykseen käytetään höyrykattilaa, mutta sellaisen voi taiteilla itsekin käyttämällä höyrytysosan tilalla metallisiivilää. Tästä seitanista saa kivan oloista "feikkikanaa" tehtyä ja se toimii hyvin niin kylmänä kuin lämpimänäkin. Itse olen käyttänyt sitä muun muassa raikkaaseen ja ruokaisaan salaattiin siinä missä paneroinut pihvejä hampurilaisten väliin.  Broilerimaustetta käyttäessä on syytä kiinnittää huomiota sen suolapitoisuuteen ja vähentää tai lisätä sen mukaan suolan määrää ohjeessa. Tietysti seitanin voi maustaa miten mielii, mutta kanantyyppistä lopputulosta tavoitellessa on valmisseos mielestäni kätevää. Harvemmin olen ns. tuoteuskollinen, mutta omasta mielestäni ylivoimaisesti toimivin broilerimauste on Santa Marian. Olen myös varmistanut heidän asiakaspalvelustaan, että mauste on vegaanista ja ainesosaluettelossa mainittu aromi on täysin kasviperäinen. (Eikä esim. kotoisin kananrasvasta.)

n. 6 isompaa palaa tai 12 pienempää pihviä

Ainekset:
  • 3 dl kasvislientä (tai vettä)
  • 0,5 dl sitruunamehua
  • 3,5 dl gluteenijauhoja
  • 0,5 dl kikhernejauhoja (tai soijaproteiinia)
  • 2 rkl öljyä
  • 1 dl oluthiivahiutaleita
  • 2 tl valkosipulijauhetta
  • pussi (25g) broilerimaustetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 tl currya
  • 2 tl kurkumaa
  • Jos broilerimauste on suolatonta, lisää suolaa!
Ohje:
  1.  Sekoita yhdessä astiassa yhteen kasvisliemi, sitruunamehu ja öljy ja toisessa kaikki kuivat aineet.
  2. Yhdistä seokset ja vaivaa kunnes taikina on tasaista, tästä seitanista ei tule kovin sitkoisaa.
  3. Tee taikinasta haluamasi kokoisia paloja ja kääri ne folioon. Höyrytä folionyyttejä höyrykattilassa puoli tuntia. Tasaisemman tuloksen saadaksesi voit puolessa välissä siirtää päällä olevia paloja pohjalle.
  4. Ota valmiit palat höyrykattilasta, jäähdytä ja laita vielä jääkaappiin vetäytymään tunniksi.
  5. Käytä palat ruokaan.(esim. friteerattu seitan tai appelsiiniseitan)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti