Sivut

torstai 21. elokuuta 2014

Sitruunainen kesäkurpitsakakku



Sain äitipuoleltani Rymättylän tuliaisiksi jättimäisen kesäkurpitsan. Niinpä Annin tullessa kylään kokkaamaan, päädyimme käyttämään sitä (ja sitruunaa) pääraaka-aineinamme.

Kakusta tuli erinomaisen hyvä, joskin melko täyttävä - sen ansiosta sitä säästyikin sitten myös seuraavalle päivälle. Tätä pitää tehdä vielä uudestaan!

Ainekset
  • 2 rkl pellavansiemenrouhetta
  • 2 rkl vettä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl täysjyväjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1/2 tl leivinjauhettta
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 1 rkl kanelia
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • hippusellinen suolaa
  • 2,5 dl sulaa margariinia
  • 7 dl raastettua kesäkurpitsaa
  • 1 pss pakastevadelmia
  • agar agaria
  • 1 prk soijavispiä
  • 1 (luomu)sitruunan kuori
  • 1-2 dl tomusokeria
  • vaniljaa
Ohje
  • Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  • Liota pellavansiemenrouhe veteen
  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Yhdistä margariini ja kesäkurpitsa, sekoita joukkoon pellavansiemenlima. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  • Paista kakku voidellussa ja korppujauhotetussa irtopohjavuoassa noin tunnin ajan.
  • Anna kakun jäähtyä. Keitä sillä välin pakastevadelmia hetki, lisää halutessasi joukkoon hieman agar agaria, niin tulos on hyytelömäisempi.
  • Vatkaa soijavispi. Pesä sitruuna huolella ja raasta sen kuori vispin joukkoon. Makeuta vaahto tomusokerilla mausta halutessasi vaniljalla.
  • Puolita kakku varovasti. Levitä keitetyt vadelmat ja kerros sitruunavispiä pohjan päälle.
  • Asettele kakun yläosa varovasti takaisin paikalleen ja kuorruta koko kakku sitruunavispillä.
  • Koristele kakku halutessasi sitruunankuoriraasteella.
Sitruunavispi kiinteytyy jääkaapissa vietetyn yön aikana. Halutessasi voit myös lämmittää osan vispistä agar agarin kanssa ennen vispaamista, jolloin vaahdosta tulee kiinteämpää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti