Sain äitipuoleltani Rymättylän tuliaisiksi jättimäisen kesäkurpitsan. Niinpä Annin tullessa kylään kokkaamaan, päädyimme käyttämään sitä (ja sitruunaa) pääraaka-aineinamme.
Kakusta tuli erinomaisen hyvä, joskin melko täyttävä - sen ansiosta sitä säästyikin sitten myös seuraavalle päivälle. Tätä pitää tehdä vielä uudestaan!
Ainekset
- 2 rkl pellavansiemenrouhetta
- 2 rkl vettä
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 dl täysjyväjauhoja
- 2 dl sokeria
- 1/2 tl leivinjauhettta
- 2 tl ruokasoodaa
- 1 rkl kanelia
- 1 rkl vaniljasokeria
- hippusellinen suolaa
- 2,5 dl sulaa margariinia
- 7 dl raastettua kesäkurpitsaa
- 1 pss pakastevadelmia
- agar agaria
- 1 prk soijavispiä
- 1 (luomu)sitruunan kuori
- 1-2 dl tomusokeria
- vaniljaa
- Lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Liota pellavansiemenrouhe veteen
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Yhdistä margariini ja kesäkurpitsa, sekoita joukkoon pellavansiemenlima. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
- Paista kakku voidellussa ja korppujauhotetussa irtopohjavuoassa noin tunnin ajan.
- Anna kakun jäähtyä. Keitä sillä välin pakastevadelmia hetki, lisää halutessasi joukkoon hieman agar agaria, niin tulos on hyytelömäisempi.
- Vatkaa soijavispi. Pesä sitruuna huolella ja raasta sen kuori vispin joukkoon. Makeuta vaahto tomusokerilla mausta halutessasi vaniljalla.
- Puolita kakku varovasti. Levitä keitetyt vadelmat ja kerros sitruunavispiä pohjan päälle.
- Asettele kakun yläosa varovasti takaisin paikalleen ja kuorruta koko kakku sitruunavispillä.
- Koristele kakku halutessasi sitruunankuoriraasteella.
Sitruunavispi kiinteytyy jääkaapissa vietetyn yön aikana. Halutessasi voit myös lämmittää osan vispistä agar agarin kanssa ennen vispaamista, jolloin vaahdosta tulee kiinteämpää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti