Sivut

perjantai 17. lokakuuta 2014

Kaaliwokki


Häpeäkseni on myönnettävä, että niin kasvissyöjä kuin olenkin, puoli kiloa ei suinkaan tule täyteen aina päivittäin. Koska olen jostain syystä hyvin laiska tekemään lisäkesalaatteja, täytyy aterian vihreät elementit ujuttaa pääruoan sekaan. Eilisen "mitä kaapista löytyy" -kokkauksen pelasti onneksi puolikas kaali, joka oli tallessa jääkaapissa. Lopputuloksessa ei ollut valittamista!

Ainekset
  • 2 levyä riisinuudeleita
  • 1-1,5 dl soijarouhetta
  • 0,5 kasvisliemikuutiota
  • 1/2 kaali
  • öljyä
  • seesaminsiemeniä
  • soijakastiketta
  • balsamikokastiketta
  • mantelilastuja
  • mustapippuria
Ohje
  • Keitä vettä kattilassa, lisää joukkoon kasvisliemikuutio.
  • Suikaloi kaali.
  • Lämmitä öljy (wokki)pannussa, kaada pannuun kaali ja paista, kunnes ne pehmenevät. Lisää joukkoon seesaminsiemenet ja kääntele reippaasti.
  • Lisää kasvisliemeen ensin soijarouhe ja muutama minuutti myöhemmin myös nuudelit. Keitä kypsäksi ja kaada vesi pois.
  • Kaada nuudelit ja soijasuikaleet pannulle ja sekoita kaalin joukkoon. Mausta soija- ja balsamikokastikkeilla. Lisää lopuksi joukkoon mantelilastut ja paista seosta vielä hetki.
  • Mausta mustapippurilla ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti