Sivut

torstai 29. tammikuuta 2015

Munakoisocouscous


Jos joku olisi vielä pari vuotta sitten kertonut, että tulen vielä jonain päivänä pitämään couscousista, olisin varmaan nauranut. Toisaalta myöskin ensitreffini munakoison kanssa oli kerrassaan epäonnistunut ja meinasi jäädä viimeiseksi. Onneksi olen antanut molemmille kuitenkin uusia mahdollisuuksia ja oppinut, että oikein valmistettuna sekä munakoiso että couscous vievät kielen mennessään. Tämä helpohko ruoka yhdistää nuo molemmat ja on, vaikka itse sanonkin, kerrassaan herkullista!

Ainekset
  • munakoiso
  • 4 valkosipulinkynttä
  • oliiviöljyä
  • 3 kevätsipulia tai 1 purjo
  • 1. prk kikherneitä
  • 3 dl couscousia
  • 1 sitruuna
  • suolaa ja pippuria

Ohje
  • Pilko munakoiso ja valkosipulit.
  • Lämmitä öljy pannussa ja paista munakoisoa ja valkosipulia keskilämmöllä, kunnes munakoiso on pehmennyt. Ripottele päälle heiman suolaa ja jatka kääntelyä.
  • Pilko kevätsipulit ja valuta kikherneet. Lisää pannulle.
  • Sekoita lopuksi joukkoon couscous ja kaada päälle niin paljon vettä, että ainekset lähes peittyvät.
  • Peitä pannu hetkeksi kannella, purista sillä välin sitruunasta mehut.
  • Sekoittele ruokaa hetki, kunnes ylimääräinen vesi haihtuu.
  • Lisää joukkoon sitruunan mehu, mausta suolalla ja pippurilla.
Munakoisocouscous on hyvää myös kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti