Sivut

perjantai 20. marraskuuta 2015

Porkkanalaatikko

Paremman puutteessa lautaskuva viime joululta
Pikkujoulukausi kolkuttelee jo ovelle, joten tässä resepti jouluiseen porkkanalaatikkoon. Tähän laatikkoon porkkana on raastettu perinteisemmän soseeksi keittämisen sijaan. Omasta mielestäni laatikosta tulee näin tehtynä mehukkaampaa, eikä raastaminen lopulta ole kovin iso vaiva.

Meillä joululaatikoita tehtiin tänä vuonna jo hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen. Peruna- ja porkkanalaatikon etukäteen valmistaminen on helppo tapa vähentää stressiä joulukiireiden keskeltä. Etenkin jos laatikoita tarvitaan isompi määrä ja vaikka useammalle eri porukalle. Porkkanalaatikkoa meillä valmistui pakkaseen omaan aaton viettoon, pikkujouluihin ja puolison sukujoulua varten. Porkkanalaatikon voi paistaa valmiiksi ja vain sulattaa ja lämmittää syömistä varten tai pakastaa ennen paistamista. Jos pakastat laatikon raakana, lisää korppujauho ja margariinit laatikon pinnalle vasta paistaessasi sen. Tällä reseptillä tulee noin 2 litraa porkkanalaatikkoa.


Ainekset:
  • 1 kg porkkanoita
  • 2 dl puuroriisiä (tai ohrasuurimoita)
  • 5 dl vettä
  • 5-8 dl kaurakermaa tai -juomaa
  • ½ dl siirappia
  • suolaa
  • valkopippuria
  • muskottipähkinää
Pinnalle
    • korppujauhoja
    • margariinia

    Ohje:
    1. Kiehauta vesi ja lisää riisit. Keitä kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. (n.20 min) 
      • Halutessasi voit lisätä riisin joukkoon kaurakerman ja keitellä kasaan riisipuuron, johon sekoitat muut ainekset. Näin tehden kaurakermaa kuluu hiukan enemmän, kokonaisuudessaan n.8 dl, ja laatikosta tulee kenties hiukan täyteläisempää.
    2. Kuori ja raasta porkkanat.
    3. Sekoita porkkanaraaste riisin joukkoon ja lisää siirappi sekä kaurakermaa, kunnes koostumus on sopiva.
    4. Mausta makusi mukaan suolalla, valkopippurilla ja muskottipähkinällä.
    5. Kaada seos voideltuun uunivuokaan, ripottele pinnalle korppujauhoja sekä muutama nokare margariinia, ja paista 175 asteessa puolisentoista tuntia.

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti